26 februari 2007

Målle - Live

4 kommentarer:

Anonym sa...

Målle sjunger nu med en fantastisk feeling. han har livserfarenheten i rösten. annat var det när han sjöng på Kiviks marknad för drygt 40 år sedan. Då lät det bara oäkta och amerikaniserat.

En fin annons i Göteborgs-Posten för kanske 30 år sedannär Målle skulle medverka i Smyrnakyrkan: Kom i tid! Trängsel väntas.

josephzohn sa...

Hahahahah trängsel väntas :)
Wunderbaum!!

Anonym sa...

Målle är ju bror till den numera avlidne hästhandlaren och tattaren Arvid Lindberg från Nässjö. Denne var en stor personlighet tillsammans med sina söner på kreatursmarknaden i Sjöbo under 70-talet. Målle blev ju känd under maranatahysterin 1963-1964 och uppmärksammades på Kiviks marknad. Det var väl till och med så att hans tält stormades? Jag såg ett religiöst program omkring år 2000 där Måle sjäng och berättade lite om sitt livsöde. Han har upplevt mycket men jag tvivlar inte ett ögonblick nu på hans religiösa övertygelse, vilket man ju lätt kunde göra på 60-talet.

josephzohn sa...

Jag minns Arvid mycket väl, framför allt minns jag hans enorm stora plånbok, när han "fällde" ut den med alla sedlarna såg den ut som ett dragspel!! :))
Han var en flitig gäst vid Oxbacken i Vetlanda!!